Шаранджийски риболов – тук всичко е важно и няма дреболии

В името на ценния улов на сигнално устройство или пируета на плувката, риболовците прекарват часове в търсене на подходяща точка за замятане, хвърляйки килограми скъпа стръв във водата. Разбира се, стане ли дума за шарански риболов, трябва да отбележим, че това е отделна част от риболова. Почитателите ми се различават от всички останали, защото те са въоръжени със специални уреди и оборудване, използват различни методи, подходи и примамки.

Шаранджийският риболов не обича бързането и суетенето. Това е премерен процес, който включва дългосрочна подготовка – избор на място, предварително захранване на зоната, избор на примамки, определяне на тактики и стратегии за предстоящия лов.

Тук всичко е важно и няма дреболии. Всеки елемент трябва да бъде избран правилно и смислено. Ефективността на риболова се влияе от здравината на такъма, неговата дебелина, невидимост и чувствителност, остротата и здравината на куката, правилно свързано оборудване, избраната стръв, нейния размер, цвят и мирис.

За любителски риболов на шаран се използват различни принадлежности. На по-напреднало ниво това винаги означава използването на специализирани комплекти, състоящи се от мощни шаранджийски въдици, големи надеждни макари, здрави корди и функционално оборудване, които ви позволяват да ловувате целенасочено. Напредналите шаранджии, освен уреди и примамки, обръщат внимание на оборудването и другите аксесоари, които осигуряват комфорт и ефективност по време на риболова. Шаранът е умна и много предпазлива риба и затова е необходимо да се подготвите добре за улавянето й. Шаранджийския риболов може да се извършва няколко дни подред.

Създадени са много изкуствени водоеми, където се отглежда риба и се организира платен риболов. Често шаранът се лови на платени водоеми и езера, където се предполага, че след хващане и претегляне на улова, той се пуска отново във водата. След като сте платили за място, можете да се насладите на риболовния процес и да разчитате на улов на тежък трофей, но не бива да разчитате само на късмета си. Посетете fastfishing-bg.com и се оборудвайте с абсолютно всичко необходимо за вашият шаранджийски риболов.

Ако все пак сте решили, да опитате късмета си в естествен водоем, имайте в предвид, че шаранът или обитава и реки. Само, че в реките по-често срещан е дивият шаран. Той се различава от своя култивиран роднина по външен вид и поведение. Хващането му е по-трудно, трябва сериозен опит. Той е по-силен, по-умен и по-внимателен.