Привлекателни ли са имотите в Квартал Банево в Бургас за инвестиорите и защо?

Имоти в Банево: Какво привлича инвеститорите в този краен бургаски квартал?

Голямото търсене на имоти в Банево не бива да ви удивлява. Локацията на този бургаски квартал предлага изключително много предимства и удобства, които не бихте могли да намерите в някой от централните квартали на Бургас. Нека разгледаме по-подробно какво точно привлича инвеститорите точно тук.

Квартал Банево се намира само на 17 км от центъра на Бургас. Въпреки че на някой това може да се стори голямо разстояние, без съмнение то крие в себе си много предимства.

Какви предимства ще откриете при закупуването на имоти в Банево?

Предимство на локацията

Ако не искате да живеете в панелен блок, където да чувате по всяко време на денонощието какво правят съседите, или да имате проблеми с тях, когато решите да си пуснете силна музика или да извършите неотложен ремонт, имотите в Банево ви дават предимството да живеете в къща, при това с двор и земя към нея. Това означава, че можете да се радвате на собствено производство от зеленчуци и плодове.

Климатът тук е изключително благоприятен за земеделие, заради топлата зима и не много горещото лято. Климатът съчетава планински и морски влияния, тъй като кварталът е разположен между подножието на планина и морето.

Природни забележителности, намиращи се в близост до Банево

Имотите в Банево са сред най-търсените в този район, тъй като инвеститорите желаят да закупят къщи, които да използват за целогодишни доходи от настаняването на туристи. А такива туристи наистина пристигат тук през всеки сезон.

  • Това се дължи на изключителната близост на Банево до Бургаските минерални бани, където мнозина предпочитат да се лекуват от най-различни заболявания.
  • Други природни дадености в района са Бургаското езеро, Атанасовското езеро и Мандренското езеро, които привличат еколози и орнитолози от цял свят. В тези защитени местности могат да се наблюдават над 300 вида птици и други водолюбиви животни в естествената им среда.

Културни забележителности в района на Банево

Не са далеч от Банево и културните забележителности на района. Такива са уникалният Несебър – особено старата част на града – който представлява открит музей с много древни постройки, църкви и други. Заслужава си да посетите и дюлмените в Странджа планина, които се считат за най-древните постройки в тези земи. В близост до Бургас ще откриете и средновековни крепости, древнотракийски селища, могили, бани и други сгради, строени през вековете от траки, елини, гърци и османци.