Как да премахнете неприятните миризми от матрака на леглото?

В ситуация, в която от легла с матраци започва да излиза неприятна миризма, почивката или спането върху тях не е сред най-приятните дейности. Затова нека реагираме незабавно и да се борим с причинителите на неприятната миризма. Как да се отървете от неприятната миризма на леглата с матрак? Как да премахна петната, допринесли за миризмата от легло с матрак?

Неприятната миризма на спални легла с нов матрак – откъде идва?

Случва се след закупуване на матрак и изваждането му от опаковката във въздуха да има миризма на химикали. Това се дължи на използването на нискокачествени компоненти, по-специално полиуретанова пяна. Тази ситуация възниква, когато изберете матрак с ниско качество, който не е сертифициран.

Миризма на мухъл – как да се отървем от нея?

Неприятната миризма на мухъл се появява, когато в матрака се е натрупало прекомерно количество влага, което може да се дължи например на разливане на напитка или друга течност. Разбира се в такава ситуация матракът трябва да се проветри, но това не винаги ще донесе очаквания резултат. В този случай си струва да посегнете към естествени средства, които ще ви помогнат да се отървете от досадната миризма.

Содата за хляб заедно с етерично масло е ефективна. Сместа от тези две съставки трябва да се поръси върху повърхността на матрака, да се изчака 60 минути и след това да се почисти старателно с прахосмукачка.

Как да премахнете петно от урина от матрак?

Щастливите собственици на деца, на кучета, но и хората, които живеят с възрастни хора, често трябва да се справят с петна и миризма на урина по матрака. Този тип мръсотия е най-трудният, с който можете да се сблъскате, когато почиствате апартамент. Урината има много характерна, остра миризма, така че самото проветряване на матрака няма да помогне много. Ако оставите петното, без да го почистите, миризмата ще остане в стаята няколко дни.

Преди всичко не забравяйте, че петното от урина трябва да се почиства със студена вода. Топлата вода би причинила допълнително размножаване на бактерии и съответно още по-силна миризма. Преди почистване сложете ръкавици, които ще предпазят кожата от дразнещите компоненти на урината.

Петното от урина може да се отстрани с бял оцет и сода за хляб. Матракът трябва да се поръси със сода за хляб и след това да се напръска с оцет, докато започне да се пени. Когато химическата реакция спре, втрийте содата за хляб в матрака и след това отстранете излишъка.

А в случай, че решите да си купите нов матрак, посетете Borsauzunov.bg.