Скъпа ли е изработката на знамето на европейския съюз?

Ако се интересувате от историята на различните знамена, които са съществували в годините и са били използвани от отделните държави, то това определено е интересна тема, с която се занимава и науката вексилология.

За съжаление, обаче, относно символиката на цветовете на българското знаме, няма категорична информация, а за някои от съществувалите знамена, може да се съди, само от текстови източници. Това, разбира се , не означава, че не могат да бъдат поръчани за изработка, знамената, чието изображение е известно и познато, като знамето от Априлското въстание и др. В страниците на bgflags.com, се предлага изработка на различни видове европейски знамена, по точните им пропорции. Скъпа ли е изработката на знамето на европейския съюз? Цените, предлагани в онлайн магазина са достъпни, както за отделни бройки, така и и за по-големи количества, когато се предлага и отстъпка.

магазин за европейско знаме БГ Флагс

Знаете ли, че знамето на Европейския съюз, се е използвало първоначално от Съвета на Европа и неговата цел е не да представя определена организация, а Европа, като цяло. Добре, е когато се разглежда да се има предвид това и да не се счита, че броя на звездите отразява броя на членовете в ЕС. Звездите са символ на единението на държавите в Европа, а броят им е израз на съвършенство и завършеност, както 12 -те месеца се съдържат в една пълна година и са подредени, както часовете върху часовника. Също така, звездите са поставени по точно определен начин – с един лъч нагоре и два – сочещи надолу.

Ако сред разнообразните варианти на знамето на европейския съюз, предлагани в страниците на bgflags.com, не намирате точния размер, не се колебайте да поръчате, което се отнася и до знамена, свързани с фирма или клуб, с определен дизайн. Ще видите знамена, които са подходящи за външни условия, както и такива, които са затворени пространства. Вариантите за европейското знаме, например, са с двустранна апликация на звездите, както и с напечатани. Вижте подробности в страниците на Знамебг и преценете сами.