Ако търсите универсално зарядно за лаптоп, ето какво трябва да знаете

Захранването на лаптопа е първата линия на защита на устройството срещу електрически проблеми. Ако няма защита от пренапрежение и лаптопът е свързан директно към контакта, тогава в случай на пренапрежение на тока, той ще се повреди, преди захранващата система да има време да изгори. И ако това се случи, трябва да закупите нов, в противен случай лаптопът няма да може да се зарежда.

Ако търсите ново зарядно устройство, достатъчно е да разгледате характеристиките и фабричния му код, след което да ги използвате при търсене в онлайн магазина. Zettabytex.com предлага много изгодни оферти, включително и на универсално зарядно за лаптоп.

Какво да правите, когато няма оригинално захранване от лаптоп?

Ако по някаква причина зарядното устройство от лаптопа липсва или фабричният стикер е изтрит, а фабричният стикер е премахнат, тогава можете да вземете нов, според модела на лаптопа.

Как да намерите захранването по модел лаптоп?

Можете да намалите зоната за търсене, като първо разберете кой конкретен модел захранване лаптопът използва фабрично. Достатъчно е да погледнете фабричната маркировка на лаптопа, посочена на стикера, разположен на долния му капак.

Как да изберем аналог, ако не можем да намерим оригинала?

Ако оригиналният захранващ адаптер за лаптоп е спрян и не е наличен за продажба, тогава можете да изберете висококачествен аналог. За да направите това, първо трябва да разберете характеристиките на оригиналния PSU. Но когато избирате, трябва да имате предвид няколко важни фактора:

• Форма и размери на контактния щепсел. Обикновено се дават вътрешният и външният диаметър. Това е един от най-важните параметри, защото в противен случай просто няма да работи за свързване на PSU.
• Изходното напрежение, подадено към лаптопа. Измерва се във волтове (V).
• Изходният ток, подаван към лаптопа. Измерва се в ампери (A).

Тези параметри са от решаващо значение при избора.

Ако не можете да намерите аналог, тогава можете да използвате универсално зарядно за лаптоп. Това е най-правилният и рентабилен избор.