Л-ламинат – стилно и модерно решение за дома

Защо е важно на какво стъпваме? Ходенето е изключително важно за човека. От първата до последната си крачка през своя живот човек извървява средно разстояние сравнящо на три цели земни обиколки. Едно от местата, където се чувстваме най-комфортно е дома ни и затова създаването на и поддържането на уюта в него е от голямо значение. Подът се свързва неминуемо с първото впечатление на всеки, който прекрачи прага на дома ви и трябва да изглежда добре, но и да отговаря на нуждите на домакинството.

Едно от най-функционалните решения за покритие на пода е ламинатът на Паркети Лазур. Неговите технически спецификации позволяват лесен и надежден монтаж като калибровката е до милиметри, за да получите напълно гладка и равна повърхност. Дабъл клик системата пък е последна иновация при сглобяването на паркета, която не оставя никакъв риск от разделяне на паркетините при натиск и поемане на тежести. Предлагат се най-различни дъбови паркети в цветово отношение и като завършек. Иновативното в технологията на паркет с омаслена или овосъчена повърхност е, че дървото продължава да „диша“ и не променя цвета си с течение на времето.

трислоен паркет - стилно и модерно решение за дома

Вема-ен е фирма, която предлага на клиентите си освен паркети внос от Германия и всички услуги по монтаж и поддръжка при желание от страна на клиента. Когато ви се монтира нов паркет основното изискване, което трябва да е спазено е да се реди по посока на светлината в стаята. Що се отнася до начините на редене, можете да получите професионален съвет от изпълнителите на поръчката или да изберете от основните варианти като рибена кост, унгарска рибена кост, тип дюшеме или холандска плитка.

За поддръжката на паркета не се изискват специални умения или допълнително време, единствената препоръка е да заложите на на специализирани препарати за този вид подови покрития, тъй като дъбовият паркет е чувствителен към агресивните почистващи препарати, които можете да използвате за плочки и фаянс. Второто нещо, което трябва да спазвате е да не мокрите паркетините обилно с вода, защото това ще повреди дървесината и покритието й. Така ви остава само да се радвате на уюта и стила, внесен в дома ви от качествения дъбов паркет.