Да овладеем мълнията с подобрител за заземяване

Мълнията е толкова мощна, че само за част от секундата може да унищожи сграда, да погуби човешки живот или да остави след себе си куп щети, които трудно се възстановяват. Досегът с мълния не е толкова прекрасен, колкото изглежда когато й се наслаждаваме като светлина в небето. В големите градове се използват мълниеприемници с цел безопасност на инсталации и защита на човешки живот. За съжаление не винаги използваната техника отговаря на нужните очаквания. Често се случва така, че е необходимо използването на допълнителна технология за заземяване. В тази статия ще наблегнем на два специално разработени за целта продукта от българска компания, които ще ви дадат нужната надеждност и защита от мълнии.

Става дума за фирма Диком ООД от град Варна, която се старае да предоставя необходимите продукти в тази сфера. Например компанията е популярна с производството на мълниеприемник с изпреварващо действие, който буквално изпреварва с няколко стотни поразяваща мълния. Само за няколко микросекунди мълниеприемника изпреварва заряда, който отива към земята и успява да генерира заряд в обратна посока, докато двата не се сблъскат надалеч от чувствителни места. Налице са редица мълниеприменици с различен връх и характеристики, които да отговорят на индивидуалните търсения на всеки клиент. Конкретният модел зависи от параметрите на сградата или мястото. За повече детайли за този продукт се обърнете към фирмата на телефон 0889 203 305.

Друг популярен продукт на Диком е подобрената почва „Зевс“, която изпълнява ролята на подобрител за заземяване. Характеристиките на продукта обхващат най-важните елементи, които трябва да притежава един подобрител, за да предлага надеждна защита. С негова помощ ще имате още по-сигурна електрическа инсталация и ще минимизирате бъдещи загуби или нежелани щети. Специалната почва има висока степен на хигроскопичност, т.е. поддържа нужната влага максимално дълго време. Продуктът е много ефективен при почва с ниска проводимост и повишено съпротивление.