Видове горивни камери и техните специфики

Видове горивни камери и техните специфики

Когато избирате камина за отопление изборът ви трябва да се съсредоточи върху определени характеристики не само относно дизайна, а също и по отношение вида горивни камери.

При желание да поръчате изработката на камина за декорация обаче – съществуват други критерии за подбор на горивна камера. Именно поради това още в началото трябва да уточните с фирмата разпространител или производител за какъв тип камина ще става въпрос.

Във връзка с това какви са възможностите, с които разполагате, за получаване на качествено отопление и икономичност у дома – следващите изречения ще ви помогнат да се ориентирате. Ще поговорим за различните видове горивни камери и техните специфики, като се спрем по-подробно на едни от най-изгодните като цена и характеристики горивни камери.

От сайта на фирмата „Камини Евростандарт“, разположена на kamini-eurostandart.com, бихте могли да научите подробности за всички възможни видове камини, които се изработват от тях, а и изобщо. Най-общо казано те се различават по това как са монтирани, а във връзка с горивните камери, които са необходими за тях – фирмата работи с български и френски, като родните горивни камери произвеждат лично и индивидуално за всеки възложен проект на камина.

Вички те са съобразени с изискванията на Европейския съюз (БДС EN 13229) и (клас А) на енергийна ефективност. Българските горивни камери от kamini-eurostandart работят с дървени брикети, като при експлоатация изразходват максимално добре горивото. Това ви улеснява, в случай, че се притеснявате за начините, по които може да почиствате използваната камина. От друга страна, корпусът и димосборникът на тези горивни биват изградени изключително солидно. Те са изработени от горещовалцувана стомана с дебелина 4 мм., гарантираща сигурност и качество в продължение на години. С цел още по-голяма безопасност при високо нагряване – камерите са снабдени и с вътрешна облицовка. Тя е представлява огнеупорни плоскости, които имат форма на тухли. Тяхната дебелина достига 2,5 см., като по този начин горивната камера може да издържи на температура от 1200 градуса по Целзий.

Видове горивни камери и техните специфики

Разбира се, когато разглеждате вариантите за горивни камери от „Камини Евростандарт“ – навярно ще се ориентирате към най-доброто съотношение между качество и цена. А него може да откриете в лицето на всички варианти на български горивни камери от фирмата. Без съмнение обаче ще се нуждаете и от помощ при избора. За целта от kamini-eurostandart.com предлагат консултация с експерт, който ще ви ориентира от какво се нуждаете за вашия дом. Може да се доверите на фирмата също и за висококачествено производство, монтаж и облицовка на камината във вашето жилище, след избора на горивна камера.

Относно характеристиките на българските горивни камери – те се отличават с:

– Възможност за регулиране на първичния въздух и на тягата;
– Голям вграден пепелник
– Възможност за хоризонтално и вертикално отваряне на панела, което позволява горивната камера да работи и като открито огнище.
– Опция въздушна риза с вграден нагнетателен вентилатор под горивна камера.

Всичко изброено ви позволява да поддържате максимален контрол върху отделянето на топлина през студените месеци. В случай, че изберете да се доверите на „Камини Евростандарт“ за поемането на целия проект с монтаж и дизайн на вашата камина – имате възможност за изготвянето на индивидуален дизайн и гъвкави вариации в цените.

Не пропускайте да научите повече за тази фирма производител на горивни камери от kamini-eurostandart.com. Там ще откриете и повече информация за начините да направите поръчка. Те ви очакват.