Какви LED панели да изберем за дома?

Все повече хора се обръщат към закупуването на LED панели, за подмяна досегашното осветление в дома.

Какви са предимствата на този нов начин за внасяне на светлина в жилищното пространство и как да изберете LED панели за стаите вкъщи – предстои да ви помогнем да разберете в следващите няколко абзаца.

Обикновено LED панела е компактно и икономично решение, ако в някое от помещенията у дома имате окачен таван. Първоначaлно създадените панели, от този вид, бяха малко по-грубовати. С течение на времето обаче формата и размерите им се усъвършенстват и днес в магазини като stoka.bg може да попаднете на всякакви видове LED панели, подходящи и за много плитки окачени тавани. Накратко те се предлагат във форми на правоъгълник, квадрат или кръг – така че да бъдат подходящи за всеки вкус и нужда.

Преди да посегнете към закупуването на LED панели за дома е добре да се запознаете и с техните характеристики и по-различни предимства. Всички LED осветителни тела се славят със своята икономичност, като при панелите има и някои допълнителни плюсове. LED панелът осигурява по-равномерен начин на осветяване, без трептене на светлината, което е ключово при избора на осветителни тела за дома. Обикновено, макар и незабележимо за окото – при стандартните крушки с нажежаема жичка съществува промяна в начина на осветяване, т.нар. трептене, което натоварва и изморява зрението. LED панелите са лишени от тази неприятна черта и за разлика от LED луничките например разпределят осветяването в помещението равномерно.

Какви LED панели да изберем за дома?

В случай, че искате да направите по-голяма промяна, но не разполагате с окачен таван – LED панелите, независимо от тяхната форма, могат да бъдат поставени и висящи. Възможна идея е да заложите и на тяхното монтиране вертикално, което създава добра предпоставка за по-разчупен интериорен дизайн.

Когато избирате някои от видовете светлодиодни панели в онлайн магазина, добре е да се информирате също и за тяхната цветната температура, както и са силата на светлинния поток на различните модели. Повече за отделните характеристики на всеки вид ще ви оставим да научите сами от stoka.bg сайта и предлаганите в него LED панели.